lørdag den 14. marts 2015

Midnatsskygger

Gottlob Frege og det tredje rige
Midnatsskygger

Træer kaster midnatsskygger på mennesketomme gader. I en hjemsøgt villa mødes to spøgelser for at elske. Ja, spøgelser elsker også. Det har de i hvert fald tilladelse til i mine digte, helle fra rationalismens diktatur som de er.

Gottlob Frege forestillede sig, at logikken og matematikken udgjorde et tredje rige, som modsat den materielle verden og menneskets psyke ville overleve universets undergang. Han har muligvis ret. Det er bare vanskeligt for mig som et empirisk væsen med et elskende hjerte at fatte, hvorfor logiske og matematiske udsagn skal forlenes med evighed, mens kærligheden ikke skal. Men hvem ved, måske er evigheden overhovedet ikke noget efterstræbelsesværdigt? Måske er det ligefrem en lettelse, at der ingen spor vil være tilbage efter al vores smerte ved tidens ende?

Alligevel tror jeg, som ikke er blandt logikernes og matematikernes ordener, selv på mine allersorteste dage, at der vil være noget tilbage, når universet engang er brændt ud.

Hvad da?

Et skrig. Et skrig efter kærlighed fra de mennesker, som aldrig fik elsket, og at der ud af det vil opstå et nyt og bedre univers.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar